O meni:

Viktorija Rozman Bitenc, svobodna umetnica in slovenska fotografinja, *23. december 1992, Ljubljana.

Raziskujem vse kar je nenavadno in očem skrito. Največja ljubezen so mi zapuščene zgradbe in ljudje z roba. Zgradbe imajo v sebi zgodbe, takšne in drugačne. Vsaka ima svojo življenjsko zgodbo. So kot ljudje. Tudi one imajo v sebi energijo, ki jo oddajajo. Le ta polni mojo notranjo praznino in mi služi za pomoč brezdomcem in narkomanom.

V svoj foto objektiv skušam ujeti prav vsak skriti in ne skriti kotiček. Fotografiram zapuščeno, kakor ne zapuščeno in polno energije in svežine.

Življenje je zame raziskovanje, kateremu nikoli ni konca. Zato skušam v svojemu življenju videti, poskusiti, slišati, se naučiti čim več. Nikoli ne vemo, kdaj nas doleti konec naše poti.

Opozorilo / Warning

Vse fotografije so last avtorja tega bloga in so zaščitene z avtorskimi pravicami. Kakršna koli uporaba fotografij mora biti odobrena s strani avtorja.

All photographs are property of author of this blog and are protected by copyright.
Any usage of photos must be approved by the author.

Trailer "Koliko se ljubiš?" (Docum. movie)

torek, 12. februar 2013

Odgovor na opoldansko vprašanje: "Inovativnost in protesti?"

Odgovor na opoldansko vprašanje:
"Inovativnost in protesti?"
Kaj menite o plakatih in drugih zapisih protestnikov? Kaj je spodbudilo takšno inovativnost Slovencev?
Odgovori na opoldansko vprašanje: Inovativnost in protesti
Viktorija Rozman:
"Plakati, zapisi, napisano mnenje, želje. Dviganje raznih transparentov je bolj opazno izražanje mnenja, kakor kričanje skozi zaprta okna. Če ne slišijo, lahko vidijo! ... Končno, se je protestov udeležilo večje število Slovencov. Ampak kaj pomaga tolikšno število na protestih, če je pristop napačen? To ni rešitev... Je javno izraženo mnenje, a brez poslušalcev, posluha. Čez eno uho noter, čez drugo ven. Če je dosežek umik nekaj poslancev, to še ni zmaga! Zmaga bo za moje pojme, ko se umaknejo vsi zlagani obrazi in stranke. Ko bodo nastopili novi obrazi in poštena stranka. Nič več leve in desne strani, ena in enotna stranka, stran, katera bo ljudem omogočila pravico in ne skorumpirnao državo, polno laži, omejitev. Sprememba določenih zakonov! ... Vriskanje in dvigovanje transparentov je le izražanje čustev, mnenja. Kar pa je ŠE daleč stran od rešitve. Preprosto Slovenci, omejeni narod, zaprti in zagledani sami vase. Končno se je malo odprlo in pokazalo na ulicah! ... A še vedno... Omejeno razmišljanje, življenje v starih režimih (Leva, desna, Komunizem in bla bla bla bla) Smo v 21. stoletju, čas je da se ustvari nov režim, v katerem bo lažje in dobro za vsakega. Pozabite na svoje komunistične čase, fašistične i.p.d. ali pač kar koli živite! ... Lepo, da se je zbralo toliko ljudi, a žalostno saj so neuslišani in še vedno to kar so bili od nekdaj. Naivni narod, kateri stoji na ulici, misleč, da se bo nekaj spremenilo. Pristopite zraven, spremenite nek del sebe, odprite oči in ne bodite tako zategnjen, omejeni narod. S pravimi pristopi, spremembami, boste lahko ustvarili nekaj novega, boljšega! ... Dokler živite v preteklosti, ste daleč stran od sprememb. Kje ste bili 20 let nazaj? Kaj ste razmišljali, ko je država vstopala v EU?! ... Zdaj vidite posledice, z željo, da bi nekaj spremenili... Daleč stran ste in še dolgo boste! ... "

Članek si lahko preberete na spletnem naslovu: