O meni:

Viktorija Rozman Bitenc, svobodna umetnica in slovenska fotografinja, *23. december 1992, Ljubljana.

Raziskujem vse kar je nenavadno in očem skrito. Največja ljubezen so mi zapuščene zgradbe in ljudje z roba. Zgradbe imajo v sebi zgodbe, takšne in drugačne. Vsaka ima svojo življenjsko zgodbo. So kot ljudje. Tudi one imajo v sebi energijo, ki jo oddajajo. Le ta polni mojo notranjo praznino in mi služi za pomoč brezdomcem in narkomanom.

V svoj foto objektiv skušam ujeti prav vsak skriti in ne skriti kotiček. Fotografiram zapuščeno, kakor ne zapuščeno in polno energije in svežine.

Življenje je zame raziskovanje, kateremu nikoli ni konca. Zato skušam v svojemu življenju videti, poskusiti, slišati, se naučiti čim več. Nikoli ne vemo, kdaj nas doleti konec naše poti.

Opozorilo / Warning

Vse fotografije so last avtorja tega bloga in so zaščitene z avtorskimi pravicami. Kakršna koli uporaba fotografij mora biti odobrena s strani avtorja.

All photographs are property of author of this blog and are protected by copyright.
Any usage of photos must be approved by the author.

Trailer "Koliko se ljubiš?" (Docum. movie)

sreda, 06. februar 2013

Intervju s MC Senshi #Intervju


V soboto 24.11.2012, se je v mrežo vprašanj ujel mlad ljubljanski raper iz Kosez
 MC Senshi.
Njegovo umetniško ime izhaja iz stare japonske mitologije, kar pomeni »warrior«. Senshi je bil bojevnik po duši, kateri pa se ni bojeval le s katano in konjem ob sebi. Pravi, da so mu Samurai od mladih nog pri srcu, saj so imeli veliko spoštovanje, kar ga navdušuje in mu v življenju veliko pomeni. 
V življenju je potrebno biti samokritičen in odkriti mejo.

Sam sebe ne vidi kot izvajalca, rap hip hop kulture, se ne uvršča v nobeno skupino (oldschool, gangsta in podobno ...). Sebe vidi kot »spiritual rhyming«, posredovanje rim in sporočil, kar pa je tudi bistvo hip hopa. Ne želi se ravnati po merilih Slovenske rap hip hop kulture, želi le deliti izkušnje z ljudmi, svojo zgodbo. Govori njegova duša, je kot sodoben poet...

Ne ustvarja »naduvanih« komadov, saj mu veliko število ogledov ne pomeni veliko. Ustvarja za iskrene ljudi, kateri razumejo zgodbo in ne posvečajo pozornosti številkam. Poskuša držati distanco, saj se ne želi dvigniti previsoko, to pokvari dušo. MC Senshi je pravi bojevnik, poskuša biti čim bolj vztrajen, direkten. Zanj je življenje borba. Prav tako pa je borba med besedami...

Intenzivno se s glasbo ukvarja že dobra tri leta. Začel je v srednji šoli, ko je med poukom v dolgčasu pisal besedila in tako se je vse začelo. Nad rap glasbo, pisanjem tekstov ga je naudušilo njegovo življenje, katero pa ni bilo lahko. Vse kar se mu je skozi leta nakopičilo na duši, skuša s pisanjem preliti na papir in tako transformirati v glasbo. Zanj je glasba kakor terapija skozi katero pokaže čustva, katerih drugače ne bi znal izkazati. Zaradi svoje temačne preteklosti ...
 
Senshi in njegova zlata solza. »Vsaka solza je nekaj vredna, ima svoj razlog.«
­
Vsak posameznik svojo zgodbo predstavlja, nekateri skozi besede, drugi fotografije in spet tretji skozi dejanja. Vsak ima svoje ozadje, katerga predstavlja na svoj način.

Mladi raper pa svojega otroštva, zgodbe ne mara opisovati, zato se raje igra s besedami in skozi pravo zaporedje pove svojo zgodbo. V življenju želi ljudem pokazati, s čem se bojujemo, da se bolj spoštujemo. Na prvi pogled marsikomu deluje agresiven, hladnokrven, ampak prvi pogled ni vse.
»Vsak oddaja neko energijo, odvisno od tega kako jo sprejmes. Vcasih se motimo.«
Ob vprašanju: »Pripravljaš kakšen novi prijekt v kratkem?«
»Prvega januarja zacetek na polno. S produkcijo želim priti na višji nivo, zato s novim letom začnem na polno!«

Za konec doda še:  
"Keep your friends close,but keep your enemies closer!"

Intervju opravila: ©Viktorija Rozman