O meni:

Viktorija Rozman Bitenc, svobodna umetnica in slovenska fotografinja, *23. december 1992, Ljubljana.

Raziskujem vse kar je nenavadno in očem skrito. Največja ljubezen so mi zapuščene zgradbe in ljudje z roba. Zgradbe imajo v sebi zgodbe, takšne in drugačne. Vsaka ima svojo življenjsko zgodbo. So kot ljudje. Tudi one imajo v sebi energijo, ki jo oddajajo. Le ta polni mojo notranjo praznino in mi služi za pomoč brezdomcem in narkomanom.

V svoj foto objektiv skušam ujeti prav vsak skriti in ne skriti kotiček. Fotografiram zapuščeno, kakor ne zapuščeno in polno energije in svežine.

Življenje je zame raziskovanje, kateremu nikoli ni konca. Zato skušam v svojemu življenju videti, poskusiti, slišati, se naučiti čim več. Nikoli ne vemo, kdaj nas doleti konec naše poti.

Opozorilo / Warning

Vse fotografije so last avtorja tega bloga in so zaščitene z avtorskimi pravicami. Kakršna koli uporaba fotografij mora biti odobrena s strani avtorja.

All photographs are property of author of this blog and are protected by copyright.
Any usage of photos must be approved by the author.

Trailer "Koliko se ljubiš?" (Docum. movie)

četrtek, 28. februar 2013

Nejc Rek - Avtobiografija (Življenje homoseksualca)

Nejc Rek - Avtobiografija
"Tokrat na svoji spletni strani predstavljam mladega, simpatičnega fanta s Velenja. Nejc Rek, kateri v teh mesecih končuje svojo prvo avtobiografijo, se je v svojemu življenju spopadel s marsikaterim padcom tako kot vzponom. Življenje homoseksualca v tej omejeni državi ni lahko. Saj so Slovenci precej omejeni in zaprti narod, katerim se to zdi tabu oziroma nesprejemljivo. Kar pa je daleč stran od tega. A vseeno, Nejc je močan in vztraja naprej. Podpiram ga pri njegovemu ustvarjanju in življenju, zato mu bom skozi objavo pomagala, pri njegovi prihajajoči knjigi. Vsaka pomoč je dobrodošla." 
"Nejc, vedi, da te spoštujem takšnega kakršen si in te podpiram pri tvojih odločitvah. Moje roke so odprte zate. Upam, da ti uspe. In če imam možnost, da ti pri tem kakor koli pomagam, naj ti pomagam tako..." 
Nejc Rek
Mladi dvaindvajset letni Nejc Rek iz Velenja, kateremu prosti čas zapolnjujejo njegove živali, pisanje knjige in njegovi prijatelji, se je pred dobrim letom odločil, da napiše knjigo o sebi in svojemu življenju. Odločil se je za pisanje svoje avtobiografije.
K pisanju knjige ga je spodbudilo njegovo življenje in dogodki, katere je doživel. Ko tako piše vrstico za vrstico, poglavje za poglavjem, opisuje resnične zgodbe svojega življenja. Pravi, da gre iz njega vsa negativna energija, ki je nastala zaradi dogodkov in ljudi, ki so jo hoteli prenesti nanj. Mogoče bo tudi to odprlo komu oči in sploh zaradi tabu tematike, kot je homoseksualnost. Najprej je okoli ideje o pisanju okleval, zatem pa je to povedal prijateljem, ki so ga pri tem podprli. Tudi sama ga pri tem podpiram.
V njegovi nastajajoči knjigi se pišejo zgodbe od ljubezni, sovraštva, prijateljstva, seksa, nasilja, odnosa družbe do istospolnosumerjenih in še mnoge druge. V knjigi zanj ne obstaja cenzure, saj uporablja besede, ki bi lahko bile v vsakdanji uporabi. Nejc je direkten, pošten in neomejeni fant, kateri skozi svojo knjigo skuša pokazati življenje homoseksualcev in življenja v današnji družbi.  Planira, da bo z pisanjem zaključil kmalu, zatem se lotil lektoriranja in na koncu knjigo tudi izdal.

Prilagam Vam enega od kratkih odlomkov njegove avtobiografije...
Odlomek je nelektoriran!

"Zaklenila sva se. Ugasnila sva luč. Slekla sva se in pričela strastno ljubiti. Korenjaki so nama stali kot bombe. Oba sva bila zelo potrebna. Počasi je mojo glavo z roko sklonil proti svojemu penisu. Vzel sem ga v usta in ga pričel obdelovati. Fafal, lizal sem ga kot, da je sodni dan. Malo je manjkalo, da bi pričel stokati, vendar se je moral zadržati zaradi mojega brata in njegove punce. Svoje prste je pričel tiščati v mojo ritno luknjo in jo lizati s jezikom. Tako rekoč pripravljal je teren, bi se lahko reklo. Poskušal me je prepričati, da bi seksala brez kondoma. Seveda sem ponudbo zavrnil in si je moral natakniti kondom. Tisti trenutek se nisem bal, da bi postal noseč, temveč tega, da bi dobil kakšno spolno bolezen. Zaradi tega, ker je bil partner biseksualec in fuka tako moške kot ženske. Čeprav to ni merilo za to, ker to ima lahko vsak. Rekel je, da so mu moški bolj za zabavo, njegova punca pa je njegova ljubezen. Želel me je že pofukati, zato me je prosil naj ne govorim toliko, saj mu je moja rit všeč in ga močno vzburja. Postavil me je na mizo, mi dal noge narazen, vmes pa je v mojo luknjo vtaknil svojega trdega kurca. Njegov tič je tekel ven in noter, kot da bi bilo namazano z maslom. Miza se je tresla, on pa me je nabijal vedno bolj hitreje. Večkrat mu je sicer ušel ven, ampak ni zamere, saj je to nadoknadil. Pri tem pa me je zmotilo, ker sem celi čas čutil njegove kosti, kot da je podhranjen. Zatem me je postavil na tla, natančneje na trebuh. Vtaknil ga je…"

Kratek odlomek, njegove knjige, kateri opisuje seksualno doživetje. V knjigi pa ni vse tako erotično nabito, saj kniga opisuje marsikaj s čemer se v življenju lahko srečamo. Vse od nasilja, izkoriščanja, podcenjevanja in drugih problematik. Ljudje dan danes ne vedo več kaj so moralne vrednote in kaj je resnična ljubezen.

"S objavo tega prispevka, pomagam prijatelju, na njegovi poti do uspeha. Naj je ljudem predstavljeno življenje homoseksualec in dejanj s katerimi se srečujejo s ljudmi iz okolice."

"Nihče ni več vreden ali manj vreden. Vsi smo enakovredni. Pa naj bo to istospolno usmerjena oseba ali nasprotnospolno usmerjena. Homoseksualnost ni nič drugačnega, spornega. Tudi te ljudje si zaslužijo spoštovanje in sprejemanje v družbi."

  Nejc, upam, da ti s objavo pomagam pri iskanju sponzorja in ustvarjanju tvoje knjige.
Cenim in te spoštujem,
Viktorija Rozman