O meni:

Viktorija Rozman Bitenc, svobodna umetnica in slovenska fotografinja, *23. december 1992, Ljubljana.

Raziskujem vse kar je nenavadno in očem skrito. Največja ljubezen so mi zapuščene zgradbe in ljudje z roba. Zgradbe imajo v sebi zgodbe, takšne in drugačne. Vsaka ima svojo življenjsko zgodbo. So kot ljudje. Tudi one imajo v sebi energijo, ki jo oddajajo. Le ta polni mojo notranjo praznino in mi služi za pomoč brezdomcem in narkomanom.

V svoj foto objektiv skušam ujeti prav vsak skriti in ne skriti kotiček. Fotografiram zapuščeno, kakor ne zapuščeno in polno energije in svežine.

Življenje je zame raziskovanje, kateremu nikoli ni konca. Zato skušam v svojemu življenju videti, poskusiti, slišati, se naučiti čim več. Nikoli ne vemo, kdaj nas doleti konec naše poti.

Opozorilo / Warning

Vse fotografije so last avtorja tega bloga in so zaščitene z avtorskimi pravicami. Kakršna koli uporaba fotografij mora biti odobrena s strani avtorja.

All photographs are property of author of this blog and are protected by copyright.
Any usage of photos must be approved by the author.

Trailer "Koliko se ljubiš?" (Docum. movie)

četrtek, 10. januar 2013

Moj odgovor na opoldansko vprašanje: Posledice afere Janković-Janša-KPK

9.1.2013
Moj odgovor na opoldansko vprašanje: Posledice afere Janković-Janša-KPK   
So na obzorju vladna kriza in predčasne volitve? 
Kakšne posledice je pričakovati?

Viktorija Rozman: "Seme zasejano, vzklilo v lepo rožo še nobeno! Vse samo oveni, gnije in Slovenijo onesnažuje. Upam, da je razumljiva rdeča nit mojega stavka! 
Za vladno krizo in stanje v politiki smo državljani krivi sami. Na volitvah izrazimo podporo s podanim glasom za izbranega. Sami kujemo svojo usodo, za katero iz dneva v dan jokamo in obžalujemo svojo odločitev, v smeri kakšno je stanje v državi, dvigamo rokice in želimo spremembe. Medtem pa kopljemo še globjo jamo sami, s svojimi odnosi, odločitvami itd. 
Nasplošno kot narod smo nepošteni, zahrbtni in omejeni ljudje, kateri želijo boljše življenje, a ga na takšen način s takšnim odnosom nikoli ne bomo imeli. Najprej moramo misliti pozitivno, biti odprti za nove priložnosti in biti ne tako omejeni in pokvarjeni. Vse to vpliva na okolje in državo v kateri živimo. Sami si kujemo svojo usodo! 
 ... Mislim, da v politike te države, psi lajajo in vzklikajo že 20 let v eni in isti frekvenci iste note. Ni nikakršne spremembe, le laži, ki se vrstijo ena zadrugo. Nepošteni ljudje, ki nam obljubljajo spremembe, za boljšo slovenijo in pozitivne stranke, bla bla bla in še enkrat bla bla ... 
Tukaj ni pozitive, naša država gre iz leta v leto bolj v "kurac", vse več brezposelnosti, brezdomstvo narašča, število samomorov se veča, tovarne se prodajajo tujcem in vse več podjetij gre v stečaj. Stanje v tej državi je katastrofalno, hvala takšnim, ki nas že 20 let zavajajo in nas vse bolj omejujejo in vodijo državo v kurac. Za to pa smo krivi državljani sami. To kar volimo, to trpimo! ... 
Mislim, da bi se morali v tej državi pokazati novi obrazi, ljudje ki so polni pozitive in imajo rešitev za to državo. Morala bi se ukinit leva in desna stran, nikakršnega deljenja več. Zaživeti mora novi režim, moramo naprej, ne pa da se vrtimo v režimih, kateri so nas pripeljali do stanja v kateremu smo. Enotna stranka, novih ljudi, pozitivnih ljudi, ki so odprti in se trudijo za poštenost in pravice naroda! Ampak to se ne bo zgodilo, saj sami še naprej živimo v temu začaranemu krogu,v teh starih režimih, strankah, katere niso naredile nič dobrega, pozitivnega. 
Protesti, stavke, ki se iz meseca v mesec vrstijo, kaj je rezultat dosedanjih protestov? Umik nekaj ljudi (županov, politikov) in čez en mesec ali ob novemu mandatu bo ponovno isto?! Protesti so živ dokaz, da imajo ljudje dovolj to sestrinjam, a niso rešitev za boljše življenje, saj ljudje še vedno ne vidijo, da ni večjega rezultata. formula za boljše življenje smo mi sami, ne le politične stranke, politika sama, ki nas opravlja kot lutke. 
Mi smo tisti, ki moramo postati boljši, bolj pozitivni, odprti in imeti več spoštovanja, poštenosti en do drugega. NA nas svet stoji, če ne spremenimo sebe, tudi svet okoli nas ne bo boljši in lepši. Lepo ne bo nikoli, vendo bo nekaj, a ko bo med ljudmi vladalo spoštovanje, poštenost, ko se bo ukinila ta tekmovalnost in ocenjevanje, bodo medsebojni odnosi med ljudmi boljši. Pomoč en drugemu, nas bo pripeljala do boljšega življenja. 
MOJE BESEDE se zdaj zdijo pravljica, bedarija, ampak mislim, da smo za stanje v državi, krivi ljudje sami, s svojimi pogledi in odnosi en do drugega, prav tako do stvari, okolice, narave, kakor koli. 
Da odgovorim na vprašanja, ki so postavljena: Psi bodo še naprej lajali in nič naredili! Še naprej bomo v začaranemu krogu, dokler ga ne prekinemo sami! To pa ne gre s protesti in raznimi drugimi karnevali. Rešitev smo mi sami! Če smo z desetletji dovolili, da smo prišli do stanja, ki je sedaj, bomo našli tudi rešitev! Če ne bomo še nadaljna desetletja podpirali iste obraze, laži, nespoštovanje, korupcijo in podobno..."