O meni:

Viktorija Rozman Bitenc, svobodna umetnica in slovenska fotografinja, *23. december 1992, Ljubljana.

Raziskujem vse kar je nenavadno in očem skrito. Največja ljubezen so mi zapuščene zgradbe in ljudje z roba. Zgradbe imajo v sebi zgodbe, takšne in drugačne. Vsaka ima svojo življenjsko zgodbo. So kot ljudje. Tudi one imajo v sebi energijo, ki jo oddajajo. Le ta polni mojo notranjo praznino in mi služi za pomoč brezdomcem in narkomanom.

V svoj foto objektiv skušam ujeti prav vsak skriti in ne skriti kotiček. Fotografiram zapuščeno, kakor ne zapuščeno in polno energije in svežine.

Življenje je zame raziskovanje, kateremu nikoli ni konca. Zato skušam v svojemu življenju videti, poskusiti, slišati, se naučiti čim več. Nikoli ne vemo, kdaj nas doleti konec naše poti.

Opozorilo / Warning

Vse fotografije so last avtorja tega bloga in so zaščitene z avtorskimi pravicami. Kakršna koli uporaba fotografij mora biti odobrena s strani avtorja.

All photographs are property of author of this blog and are protected by copyright.
Any usage of photos must be approved by the author.

Trailer "Koliko se ljubiš?" (Docum. movie)

sreda, 05. junij 2013

Odgovor na opoldansko vprašanje: "Zavržena hrana?"

Odgovor na opoldansko vprašanje:
"Zavržena hrana?"
Kakšen je naš odnos do hrane? Kaj storite, če vam ostane?

Viktorija Rozman Bitenc:" Kako Slovenci ravnamo z hrano? Na to vprašanje odgovorim lahko z eno besedo, ki pa je: NESPAMETNO! Če pogledamo po mizah v gostilnah, smeteh, veliko hrane ostaja. Zato so psi in mačke in podgane, a tudi te ne zmorejo pojesti tako veliko in takšne hrane. Ni vsaka hrana za domačega ljubljenčka, če želimo tudi njemu lažje in bolj zdravo življenje. Sem socialni problem in si ne morem privoščiti polnega vozička hrane in metanja skuhane hrane stran. Nekateri tudi domačih živali nimajo, da bi jim lahko dali hrano. Včasih se mi zdi dobro košček pice ali kaj podobnega odstopiti brezdomni osebi, če ješ zunaj. Če ješ doma in ti hrana ostane, jo vseeno lahko pokloniš nekomu in koga povabiš k sebi na obrok. Hrane se skuha za toliko ljudi, kolikor naj bi jih jedlo. Vsakemu pa se vsekakor kdaj zgodi, da kakšnih sestavin (testenin, krompirja, riža ali česa drugega) dozira preveč. Takrat se tisto, kar ostane, pospravi v skledico za v skrinjo, ali pa se poje kasneje. Če govorim o kosilu, ostanek pospravim za večerjo ali naslednji dan, ko je še vedno dobro. Hrane se ne meče stran, saj nikoli ne veš, kdaj ostaneš brez financ, da bi si jo lahko privoščil."
Odgovori na opoldansko vprašanje: zavržena hrana