O meni:

Viktorija Rozman Bitenc, svobodna umetnica in slovenska fotografinja, *23. december 1992, Ljubljana.

Raziskujem vse kar je nenavadno in očem skrito. Največja ljubezen so mi zapuščene zgradbe in ljudje z roba. Zgradbe imajo v sebi zgodbe, takšne in drugačne. Vsaka ima svojo življenjsko zgodbo. So kot ljudje. Tudi one imajo v sebi energijo, ki jo oddajajo. Le ta polni mojo notranjo praznino in mi služi za pomoč brezdomcem in narkomanom.

V svoj foto objektiv skušam ujeti prav vsak skriti in ne skriti kotiček. Fotografiram zapuščeno, kakor ne zapuščeno in polno energije in svežine.

Življenje je zame raziskovanje, kateremu nikoli ni konca. Zato skušam v svojemu življenju videti, poskusiti, slišati, se naučiti čim več. Nikoli ne vemo, kdaj nas doleti konec naše poti.

Opozorilo / Warning

Vse fotografije so last avtorja tega bloga in so zaščitene z avtorskimi pravicami. Kakršna koli uporaba fotografij mora biti odobrena s strani avtorja.

All photographs are property of author of this blog and are protected by copyright.
Any usage of photos must be approved by the author.

Trailer "Koliko se ljubiš?" (Docum. movie)

ponedeljek, 17. junij 2013

Kdo je za vas narkoman, po domače povedano "Đanki", odvisnik?


Kdo je za vas narkoman, po domače povedano "Đanki", odvisnik? 
Zame je odvisnik vsak človek! Saj je vsak od nečesa odvisen. Nekateri so od prepovedane droge, drugi od tablet, tretji od alkohola, tisti katere ima večina za normalne pa so od sladkorja, mesa, tobaka in marsičesa drugega kar zna biti kdaj še hujše kot kakšna prepovedana substanca. Odvisniki smo vsi in se moramo soočati s svojo odvisnostjo. Grdo se mi zdi, zaničevanje in napadanje odvisnikov od prepovedanih drog alias "Đankijev", kot so heroin, kokain, tablete in podobne substance. Zakaj? Zato ker so odvisni od stvari, ki se njim zdim potrebna ali jim je všeč?
Tako je nekaterim všeč druga droga in so odvisni od česa drugega. Naj povem, da je droga lahko tudi prekomerno uživanje sladkega, zelenjave, maščobe, prehranskih dodatkov. Zame je človek odvisnik, že s uporabo steroidov, prehranskih dopolnil ali pa pretirano uporabo fitnesa, kakor koli... Zakaj uporabo fitnesa (Zato ker je človek lahko odvisen tudi od misli, želje po lepi postavi, mišičastem telesu). Nekatere droge so za telo minimalno škodljive, spet druge odvisnosti toliko bolj... 
A vse kakršno zaničevanje odvisnikov, na prepovedanih substancah je grdo, saj so mnogi kateri se imajo za normalne, toliko bolj hujši s svojimi odvisnostmi. Vsak je spoštovanja vreden. (Seveda če ga iz kakršnih koli razlogov zlorabi, ni več.) Tako smo vsi vredni spoštovanja, tudi tisti katerim ljudje govorijo "đankiji", ko so tudi sami odvisniki. Narkoman potrebuje drogo, za svoje zdravje, če je odvisen od nje, kakor normalni hrano za življenje. Ni možno enačiti to vsekakor ne, a vsak je potreben, tega kar njegovo telo, psiha potrebuje. 
...Vse je v glavi...

Pojavi se vprašanje:
X: Kaj pa sex tudi?
Viktorija Rozman Bitenc: "Tudi to, tudi nimfomani so odvisniki od sexa seveda. Tudi v tem lahko pretiravamo. (Do te mere, da koža pri ženski, moškemu lahko postane bolj občutljiva in nastane bolečina ali celi kakšna manjša ranica)... Tudi to je mogoče..."
Sporočilo tega, nauk, je: "Vsak je odvisen od tega kar njegovo telo potrebuje. Vse je v glavi. Vsaka odvisnost nastane v glavi, psihi, v podzavesti. Odvisnost se oblikuje skozi čas v podzavesti, za katero potem zavestno delamo, da jo zadovoljimo. Če ravnamo s manjšo mero, je lahko zdravo. (Odvisno od odvisnosti, stopnje, vrste)"