O meni:

Viktorija Rozman Bitenc, svobodna umetnica in slovenska fotografinja, *23. december 1992, Ljubljana.

Raziskujem vse kar je nenavadno in očem skrito. Največja ljubezen so mi zapuščene zgradbe in ljudje z roba. Zgradbe imajo v sebi zgodbe, takšne in drugačne. Vsaka ima svojo življenjsko zgodbo. So kot ljudje. Tudi one imajo v sebi energijo, ki jo oddajajo. Le ta polni mojo notranjo praznino in mi služi za pomoč brezdomcem in narkomanom.

V svoj foto objektiv skušam ujeti prav vsak skriti in ne skriti kotiček. Fotografiram zapuščeno, kakor ne zapuščeno in polno energije in svežine.

Življenje je zame raziskovanje, kateremu nikoli ni konca. Zato skušam v svojemu življenju videti, poskusiti, slišati, se naučiti čim več. Nikoli ne vemo, kdaj nas doleti konec naše poti.

Opozorilo / Warning

Vse fotografije so last avtorja tega bloga in so zaščitene z avtorskimi pravicami. Kakršna koli uporaba fotografij mora biti odobrena s strani avtorja.

All photographs are property of author of this blog and are protected by copyright.
Any usage of photos must be approved by the author.

Trailer "Koliko se ljubiš?" (Docum. movie)

torek, 21. maj 2013

INDE zapuščeno invalidsko podjetje

Zanemarjeno območje nekdanje tovarne Inde (nasproti nekdanje Tomos), že dolgo časa ni tisto, kar je bilo nekoč. INDE Koper je invalidsko podjetje, ki je šlao leta 2005 v stečajni postopek. Od takrat pa grdo propada. Invalidsko podjetje je v sredini leta 2004, propadlo, ker je zašlo v hude finančne težave. Zate naj bi bil v veliki meri kriv nekdanji direktor in večinski lastnik družbe Inde - Danilo Pines.

Video zapuščene tovarne INDE: