O meni:

Viktorija Rozman Bitenc, svobodna umetnica in slovenska fotografinja, *23. december 1992, Ljubljana.

Raziskujem vse kar je nenavadno in očem skrito. Največja ljubezen so mi zapuščene zgradbe in ljudje z roba. Zgradbe imajo v sebi zgodbe, takšne in drugačne. Vsaka ima svojo življenjsko zgodbo. So kot ljudje. Tudi one imajo v sebi energijo, ki jo oddajajo. Le ta polni mojo notranjo praznino in mi služi za pomoč brezdomcem in narkomanom.

V svoj foto objektiv skušam ujeti prav vsak skriti in ne skriti kotiček. Fotografiram zapuščeno, kakor ne zapuščeno in polno energije in svežine.

Življenje je zame raziskovanje, kateremu nikoli ni konca. Zato skušam v svojemu življenju videti, poskusiti, slišati, se naučiti čim več. Nikoli ne vemo, kdaj nas doleti konec naše poti.

Opozorilo / Warning

Vse fotografije so last avtorja tega bloga in so zaščitene z avtorskimi pravicami. Kakršna koli uporaba fotografij mora biti odobrena s strani avtorja.

All photographs are property of author of this blog and are protected by copyright.
Any usage of photos must be approved by the author.

Trailer "Koliko se ljubiš?" (Docum. movie)

nedelja, 04. marec 2012

Zakon o ženskih oboroženih silah

Zakon o ženskih oboroženih silah

1. člen
Vsaka ženska od 15 let dalje, je telesno normalno razvita za vojaško obveznico.
2. člen
V trenutku, ko sovražnik pokaže svoje orožje, ga mora obveznica nemudoma spraviti v ležeči položaj. Najbolje je, da boji potekajo v ležečem položaju, ker je tako lažje in učinkovitejše manevrirati.
3. člen
Ko se sovražnik s svojim topništvom (top ali kanon) približa bojnemu polju, je obveznica dolžna sunek vrniti.
4. člen
Med bojem je dovoljeno cviljenje in stokanje, če to ne ovira splošnega položaja na bojišču. Pri napredovanju, kakor tudi pri umikanju nasprotnika, mora vojaška obveznica paziti, da je stalno v stiku s sovražnikovim orožjem in da ga ima vedno v oblasti.
5. člen
Poglavitna naloga obveznice je, da sovražnika vsestransko in temeljito izkoristi, predvsem da skrbi, da sovražniku poide vsa monicija.
6. člen
Glede na vojaško strategijo se boji lahko odvijajo tako, da sovražnica gleda sovražniku v oči ali pa kako drugače, vse je odvisno od terena kjer se boji odvijajo.
7. člen
V kolikor sovražnik ni izčrpan v prvem boju, mora obveznica boj ponoviti tolikokrat, da sovražnika izčrpa do onemoglosti.
8. člen
 Po končanem boju mora vojaška obveznica očistiti svoje orožje, prav tako tudi sovražnikovo, ker je zdaj v njeni oblasti. Vso skrb je dolžna posvetiti razstrelivu, ga skrbno odstraniti, ker v nasprotnem primeru lahko pride do hujših posledic, za katere je odgovorna obveznica sama.
9. člen
 Če obveznica ne upošteva 8. člena, se kaznuje z 9 - mesečno prepovedjo bojevanja.