O meni:

Viktorija Rozman Bitenc, svobodna umetnica in slovenska fotografinja, *23. december 1992, Ljubljana.

Raziskujem vse kar je nenavadno in očem skrito. Največja ljubezen so mi zapuščene zgradbe in ljudje z roba. Zgradbe imajo v sebi zgodbe, takšne in drugačne. Vsaka ima svojo življenjsko zgodbo. So kot ljudje. Tudi one imajo v sebi energijo, ki jo oddajajo. Le ta polni mojo notranjo praznino in mi služi za pomoč brezdomcem in narkomanom.

V svoj foto objektiv skušam ujeti prav vsak skriti in ne skriti kotiček. Fotografiram zapuščeno, kakor ne zapuščeno in polno energije in svežine.

Življenje je zame raziskovanje, kateremu nikoli ni konca. Zato skušam v svojemu življenju videti, poskusiti, slišati, se naučiti čim več. Nikoli ne vemo, kdaj nas doleti konec naše poti.

Opozorilo / Warning

Vse fotografije so last avtorja tega bloga in so zaščitene z avtorskimi pravicami. Kakršna koli uporaba fotografij mora biti odobrena s strani avtorja.

All photographs are property of author of this blog and are protected by copyright.
Any usage of photos must be approved by the author.

Trailer "Koliko se ljubiš?" (Docum. movie)

nedelja, 05. marec 2017

URBEXER's DIARY (Viktorija R. Bitenc) - Big Happines at Urb.ex.

Hello, I am back in the hood! After long time in Novo mesto. Right time when I was catch finally days of this building. Not long after that they demolished this building like big shame of city.I explore abandoned buildings in NM and around in 2015. Today I exploring culture heritage of Slovenia around Metlika. After 6 years it's time for interviews and collecting media on terrain. When summer starts WE gonna start to walking from villge to village, from city to city. Between Photography and Journalism we need to know very good history, etnographic and much more skills. At the end of 2017 I like to publish my first book from collection of culture haritage and stories from abandoned, fogoten places anf people too.