O meni:

Viktorija Rozman Bitenc, svobodna umetnica in slovenska fotografinja, *23. december 1992, Ljubljana.

Raziskujem vse kar je nenavadno in očem skrito. Največja ljubezen so mi zapuščene zgradbe in ljudje z roba. Zgradbe imajo v sebi zgodbe, takšne in drugačne. Vsaka ima svojo življenjsko zgodbo. So kot ljudje. Tudi one imajo v sebi energijo, ki jo oddajajo. Le ta polni mojo notranjo praznino in mi služi za pomoč brezdomcem in narkomanom.

V svoj foto objektiv skušam ujeti prav vsak skriti in ne skriti kotiček. Fotografiram zapuščeno, kakor ne zapuščeno in polno energije in svežine.

Življenje je zame raziskovanje, kateremu nikoli ni konca. Zato skušam v svojemu življenju videti, poskusiti, slišati, se naučiti čim več. Nikoli ne vemo, kdaj nas doleti konec naše poti.

Opozorilo / Warning

Vse fotografije so last avtorja tega bloga in so zaščitene z avtorskimi pravicami. Kakršna koli uporaba fotografij mora biti odobrena s strani avtorja.

All photographs are property of author of this blog and are protected by copyright.
Any usage of photos must be approved by the author.

Trailer "Koliko se ljubiš?" (Docum. movie)

petek, 29. april 2016

#INTERVJU: Planet Debata (Planet TV) - Propadajoči objekti

#INTERVJU: Planet Debata (Planet TV) - Propadajoči objekti

Intervju za prispevek oddaje Planet Debata na Planet tv za vse, ki ste jo zamudili! Planet debata pogovorna oddaja o aktualnih temah. Ko je v Škofji Loki aprila 2016 v smrt padel 18 let star fant so se na Planet.tv odločili debato posvetiti zapuščenih zgradbah v Sloveniji. Kot Viktorija Rozman Bitenc Urbex so me povabili v oddajo kot eno in edino razkrito urban raziskovalko objektov, kulturne dediščine v Sloveniji
"Brez dvoma ena in edina urban raziskovalka, ki nosi zapuščene zgradbe v malemu prstu. Če tudi je pri svojemu odkrivanju že raziskanih objektov zelo skrivnostna pa prav to oblikuje in je popeljalo do marsikateri televizijske, radijske in časopisne hiše..."
Oddaja v kateri se posvetimo zapuščenih zgradbah v Sloveniji, nevarnosti pri raziskovanju in življenju v njih. Ko sem skozi leta obdelala vse od Kopra Ljubljane in drugih koncev Slovenije in zapuščenih kotičkov. Medtem, ko veliko dela ni objavljenega in skritega se prav kmalu s zamikom pokaže notranjost žalostno zapuščenih zgradb povsod po Sloveniji.
Na vrhu objave je objavljen celotni prispevek o propadajočih objektih. V video si lahko ogledate moj delček, ko se s novinarko in snemalcem podamo v zapuščene objekte v Ljubljani. Za tem sem kot gostja v studiju oddaje Debata na Planet tv povedala nekaj tudi o samem delu Urbanega raziskovanja.