O meni:

Viktorija Rozman Bitenc, svobodna umetnica in slovenska fotografinja, *23. december 1992, Ljubljana.

Raziskujem vse kar je nenavadno in očem skrito. Največja ljubezen so mi zapuščene zgradbe in ljudje z roba. Zgradbe imajo v sebi zgodbe, takšne in drugačne. Vsaka ima svojo življenjsko zgodbo. So kot ljudje. Tudi one imajo v sebi energijo, ki jo oddajajo. Le ta polni mojo notranjo praznino in mi služi za pomoč brezdomcem in narkomanom.

V svoj foto objektiv skušam ujeti prav vsak skriti in ne skriti kotiček. Fotografiram zapuščeno, kakor ne zapuščeno in polno energije in svežine.

Življenje je zame raziskovanje, kateremu nikoli ni konca. Zato skušam v svojemu življenju videti, poskusiti, slišati, se naučiti čim več. Nikoli ne vemo, kdaj nas doleti konec naše poti.

Opozorilo / Warning

Vse fotografije so last avtorja tega bloga in so zaščitene z avtorskimi pravicami. Kakršna koli uporaba fotografij mora biti odobrena s strani avtorja.

All photographs are property of author of this blog and are protected by copyright.
Any usage of photos must be approved by the author.

Trailer "Koliko se ljubiš?" (Docum. movie)

sreda, 12. marec 2014

UE SLO. - Zapuščeni grad #2. (Slovenija) - Slovenski gradovi

Zapuščeni grad #2. (Slovenija)

Baron Vid Žiga Herberstein je leta 1625 pozidal skromno grajsko stavbo, predelave in prezidave v baroku so dvorcu nadele danapnji videz. Leta 1681 je grof Hieronim Starhemburg dvorec in gospoščino prodal grofu Jožefu Rabutti. Grofje so bili lastniki dvorca do konca 18. stoletja, nato pa so se kot graščaki zvrstili Jožefa Strenner od leta 1794, Boštjan Weninger od leta 1798, baron Peter Jožef Albert Lannoy od leta 1808, sorodnik vitez Bartolomej Carneri leta 1857, od leta 1883 Jakob Badel, leta 1927 pa je dvorec kupil lesni industrialec Peter Magerl in v lasti te rodbine je bil do konca druge svetovne vojne, ko je bil nacionalizeran. Med vojno leta 1943 so bili v njem gestapovski zapori, po njej pa še nekaj let nazaj dom, v katerem so prebivali starostniki. Njegova zgodovina je pestra, kjer se še danes piše napeti boj v čakanju na novega lastnika. Grad že vrsto let čaka na svojega novega kupca, medtem pa ga pošteno načenja zob časa. Na spodnjemu url naslovu pogledati v njegovo notranjost... 

Več fotografij žalostno propadajočega gradu na: