O meni:

Viktorija Rozman Bitenc, svobodna umetnica in slovenska fotografinja, *23. december 1992, Ljubljana.

Raziskujem vse kar je nenavadno in očem skrito. Največja ljubezen so mi zapuščene zgradbe in ljudje z roba. Zgradbe imajo v sebi zgodbe, takšne in drugačne. Vsaka ima svojo življenjsko zgodbo. So kot ljudje. Tudi one imajo v sebi energijo, ki jo oddajajo. Le ta polni mojo notranjo praznino in mi služi za pomoč brezdomcem in narkomanom.

V svoj foto objektiv skušam ujeti prav vsak skriti in ne skriti kotiček. Fotografiram zapuščeno, kakor ne zapuščeno in polno energije in svežine.

Življenje je zame raziskovanje, kateremu nikoli ni konca. Zato skušam v svojemu življenju videti, poskusiti, slišati, se naučiti čim več. Nikoli ne vemo, kdaj nas doleti konec naše poti.

Opozorilo / Warning

Vse fotografije so last avtorja tega bloga in so zaščitene z avtorskimi pravicami. Kakršna koli uporaba fotografij mora biti odobrena s strani avtorja.

All photographs are property of author of this blog and are protected by copyright.
Any usage of photos must be approved by the author.

Trailer "Koliko se ljubiš?" (Docum. movie)

torek, 18. december 2012

Medijske toplice (Izlake)

Pred malo manj kot enim letom, je nastala zgodba Medijske toplice...
Beri link: http://viktorijarozman.blogspot.com/2012/03/raziskovanje-in-kriminalno-dejanje.html

Mediji ne želijo objaviti fotografij, video posnetkov tega zapuščenega objekta, ki grdo propada že 3 leta. Zato sem se odločila, da objavim fotografije in video posnetke sama...
Naj ljudje vidijo kaj propada...


Ker je bila zoper nas vložena civilna tožba, zoper nedotakljivosti stanovanja, s strani lastnice, sem se odločila za objavo, z razlogom: Pred našim prihodom, (po besedah varnostnika, ki varuje objekt) 14 dni pred tem, sta v objekt vdrla 2 moška. Moška sta iz Hotelskega kompleksa, ki je bil prenovljen 3 leta nazaj, pred propadanjem odnašala pohištvo in ostalo opremo. Zoper njiju ni bila vložena ovadba, ki sta odtujila tujo lastnino. Človek bi pomislil, da z razlogom, povezavo med lastnico in vlomom. Ker se mi to zdi nepošteno, se mi zdi pravilno, da objavim materijal ki ga imam. Če mediji ne želijo oziroma ne smejo objaviti gradiva, ga bom objavila sama. V objekt sem prišla z razlogom, da ga pofotografiram in posnamem, ne da kradem. Teža vlomov in razlog je povsem drugačen...

Poglejte video posnetek lepo urejenega, a žal zapuščenega hotelskega kompleksa in bazenov, Medijske toplice.