O meni:

Viktorija Rozman Bitenc, svobodna umetnica in slovenska fotografinja, *23. december 1992, Ljubljana.

Raziskujem vse kar je nenavadno in očem skrito. Največja ljubezen so mi zapuščene zgradbe in ljudje z roba. Zgradbe imajo v sebi zgodbe, takšne in drugačne. Vsaka ima svojo življenjsko zgodbo. So kot ljudje. Tudi one imajo v sebi energijo, ki jo oddajajo. Le ta polni mojo notranjo praznino in mi služi za pomoč brezdomcem in narkomanom.

V svoj foto objektiv skušam ujeti prav vsak skriti in ne skriti kotiček. Fotografiram zapuščeno, kakor ne zapuščeno in polno energije in svežine.

Življenje je zame raziskovanje, kateremu nikoli ni konca. Zato skušam v svojemu življenju videti, poskusiti, slišati, se naučiti čim več. Nikoli ne vemo, kdaj nas doleti konec naše poti.

Opozorilo / Warning

Vse fotografije so last avtorja tega bloga in so zaščitene z avtorskimi pravicami. Kakršna koli uporaba fotografij mora biti odobrena s strani avtorja.

All photographs are property of author of this blog and are protected by copyright.
Any usage of photos must be approved by the author.

Trailer "Koliko se ljubiš?" (Docum. movie)

petek, 07. februar 2014

Otvoritev razstave "Pogled skozi oči črnega angela" v Etnografskem muzeju (6.2.14)

Otvoritev razstave 
"Pogled skozi oči črnega angela"

Dne 6.2.2014 je svoja vrata odprla razstava "Pogled skozi oči črnega angela" v Slovenskem etnografskem muzeju (SEM).

V svoji osebni razstavi skušam pokazati svoja zanimanja, delo, energijo, skozi fotografije, predmete in zgodbe, ki prikazujejo mojo življenjsko pot. Temačnost in iskanje svetlobe. Pot, ki me označuje in razlikuje od drugih ljudi. Na prvi pogled ni videti nič posebnega. A razstavo piše energija, ki se vije skozi izbrane zgodbe, pesmi, najdbe, predmete. Vsaka stvar ima svoj razlog in svoj namen. Prepustite se in si vzemite čas, da si preberete zgodbo vsakega elementa. Izvedeli boste njihov pomen in tako spoznali košček mene, morda tudi sebe.

"Tudi v temi je mogoče najti vir svetlobe.
Tudi v negativi se najde pozitiva."

Fotografije z dogodka:

Več fotografij z otvoritvije: 
Več o razstavi na spletnem naslovu: